Paleo oxjärpar med grönsaksspagetti

Serverar: 4 portioner

Fina små oxjärpar smaksatta med chili och fyllda med lök och svamp. Goda att ha som lunch, middag eller mellanmål. Jag gjorde även en enkel paleoketchup på tomatpuré, svartpeppar, olivolja, lite honung och några droppar pressad citron.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs, ekologisk från gräsbetesdjur
  • 1 ägg
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 små gula lökar eller 2 stora
  • 5-6 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Kokosolja eller ghee till stekning
  • Ev. lite mandelmjölk
  • 3-4 zucchini
  • Instruktioner

    1. Finhacka lök, vitlök och svamp och stek i kokosolja eller ghee. Blanda samman färs, ägg, tomatpuré och kryddor och knåda smeten ordentligt med händerna. Blanda i svamp och lök och knåda lite till. Forma små järpar med händerna, det går lättare med blöta händer. Stek på låg värme i ca 10 minuter innan du vänder på dem och steker ytterligare en stund. Låt dem gå färdiga med lite mandelmjölk i stekpannan under lock. Då blir de extra saftiga.
    2. Strimla zucchinin och lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ungefär 1 minut, häll av vattnet och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben