Paleo crêpes med räkor

Serverar: 4 portioner

Smarrigt! Dessa crêpes funkar finfint till annat också som frukt å bär.

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk fiberhusk
  • Smakfri kokosolja till stekning
  • Sesamfrön till garnerning
  • Topping
  • 400 g skalade räkor
  • ½ hackad rödlök
  • 8 msk avocadsmör, sen nedan
  • 4 skivor citron
  • Valfritt: hackad gräslök
  • Avocadosmör
  • 1 avocado
  • En skvätt pressad citron
  • Havssalt
  • 1 tsk smält, smakfri kokosolja (eller olivolja)
  • Valfritt, 1 pressad vitlöksklyfta (eller lite vitlökspulver)
  • Instruktioner

    1. Mixa allt utom bakpulvret i en matberedare. Tillsätt bakpulvret och mixa kort igen. Stek en crêpe åt gången i smakfri kokosolja. Garnera med sesamfrön och topping.
    2. Avocadosmör: Dela avocadon, kärna och gröp ur den. Lägg avocadon i en matberedare och pressa i en liten skvätt citron. Häll i den smälta kokosoljan. Salta efter smak. Mixa ihop till ett slätt avocadosmör. (eller bara mosa ihop allt med en gaffel)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben