Paleo müsli

Knaprigt gott! Hade inte gojibär och russin hemma så tog torkade blåbär och mullbär istället, smarrigt!

Ingredienser

  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl grovhackad mandel
  • 2 dl grovhackade paranötter
  • 2 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 klick kokosolja
  • 1 dl gojibär
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Blanda solrosfrön, pumpakärnor, mandel, paranötter, hasselnötter, kokos och sesamfrön i en stor bunke. Strö över vaniljpulvret eller det du valt att smaksätta müslin med. Klicka i kokosolja och ”krama” ihop allt tillsammans så att det blandas. Häll müslin på en djup ugnsplåt och fördela till ett jämnt lager. Rosta i ugnen i 15-20 minuter tills nötterna blivit lite gyllenbruna, rör lite i müslin efter halva tiden. Ta ut och låt svalna. När müslin svalnat blandar du ner gojibär och russin. Häll upp i en fin burk och servera till din frukost eller mellanmål. Ät och Njut!
    2. Prova gärna med att variera müslin, ta t.ex. och smaksätt med 2 tsk kanel och 2 tsk nystött kardemumma! Blanda ner de nötter, frön, bär och frukter som du gillar. Smaksätt efter ditt tycke och få din alldeles egna variant av Paleo müsli!

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben