Müsli

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Jätte god fruktig müsli till naturell yoghurt.

Ingredienser

  • 1 dl honung
  • 4 msk rapsolja
  • 2,5 dl vatten
  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl hackad mandel
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 dl hackade torkade katrinplommon
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    Lägg alla ingredienser förutom den torkade frukten, i en bunke. Blanda honung,olja och vatten och häll detta över de blandade ingredienserna. Blanda väl. Strö ut blandningen på den bakplåtspappersklädd ugnsplåt, och rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter, på 200 grader. Vänd på blandningen ett par gånger. Ta ut plåten och låt müslin svalna, blanda sedan i den torkade frukten. Förvara mörkt i en lufttät förpackning.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Fikon
    Godissugen?? Prova ett fikon, det mättar godissuget! Fikon var en m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben