Choco chip musli bars

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Gott, gott i gott gott

Ingredienser

  • 250 g torkade fikon
  • 1 msk kakao
  • 1 msk varmt espressokaffe
  • 200 g russin (gula)
  • 4 dl musli med torkad frukt
  • 1 dl cornflakes
  • 200 g mörk choklad 70%
  • Instruktioner

    1. Skär bort fästet på fikonen och hacka dem grovt. Kör dem i mixern tillsammans med kaffet och kakaon. Tillsätt hälften av russinen och musslin och mixa ett par sekunder.
    2. Häll över massan i en bunke och rör ner resten av russinen, musslin och cornflakesen. Hacka chokladen och blanda hälften av den i massan.
    3. Kavla ut massan mellan två smörpapper till en ca 1 cm tjock kaka.
    4. Smält resren av chokladen över vattenbad, och pensla detta över kakan. låt stelna i kylen och skär sedan i bitat/stänger när chokladen stelnat.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    PeggyM 30 april 2010

    Tack Tingeling13 Ett supergott recept, det ska jag göra fler gånger. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben