Sissis müsli

Väldigt god müsli som går att variera. Vill man ha en större sats är det bara att ta det dubbla på allt i receptet.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • ½ dl kokosflingor
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl mandlar (grovt hackade)
  • ½ dl honung
  • 1 msk varmt vatten
  • ½ dl torkade aprikoser (klippta i småbitar)
  • ½ dl russin
  • 2-3 msk linfrön
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
    2. Blanda havregryn, kokos, solrosfrön och mandlar med varandra. Rör ihop honung och vatten i en bunke och häll sedan i müsliblandningen. Blanda ordentligt.
    3. Fördela blandningen på den klädda plåten och rosta i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills blandningen blir gyllene. Rör om då och då. Låt svalna.
    4. Ta fram en burk, häll i blandningen och rör ner aprikoser, russin, linfrön och den mängd pumpakärnor som önskas.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben