Sissis mörka bars

Supergoda mellanmål med bra innehåll.

Ingredienser

  • 1 ½ dl torkade fikon
  • 1 dl valnötter
  • ½ dl jordnötssmör (osaltat)
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk müsli (osötad)
  • 1 msk hackad mörk choklad
  • 1 ½ msk kakao
  • Ca. 2 msk osockrad marmelad ( favoriten kommer från St. Dalfour)
  • 1 ägg
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 110 grader. Skär mindre bitar av fikonen innan du snabbt mixar dem med valnötter, jordnötssmör, havre, müsli, choklad, kakao, marmelad och ägg till en sammanhängande massa (den ska inte bli slät, utan med bitar i). Häll massan i en form (1,5 l) som är klädd med bakplåtspapper och strö kokosflingorna över. Ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter, ta sedan ut kakan och låt svalna av helt.
    2. För att underlätta när man ska skära kakan i bitar så kan man låta kakan stå i frysen eller kylen någon timme, förvara dem sedan i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben