Mörka lantbrödskakor

Serverar: 15-18 portioner

Filmjölk som vätska gör det extra saftigt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl filmjölk, ljummen
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk ättiksprit
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • Ca 1 l mörkt lantbrödsmjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Garnering
  • Mjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen och slå över den ljumma filen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig med maskin eller för hand, 5 min i maskin och några min längre för hand. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under duk i 1 tim.
    2. Ta upp degen och knåda in resterande mjöl. Baka ut till små runda kakor genom att forma en längd som sedan skärs i lika stora bitar. Rulla och platta ut med handen. Nagga och låt jäsa ytterligare 30 min.
    3. Pensla med vatten och strö över lite mjöl. Gräddas mitt i ugnen i 200 grader ca 20 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben