Mjuka mörka choklad och jordnötscookies

Serverar: 24 portioner

Mjuka mörka choklad cookies med marabou choklad tärningar i och en matsked jordnöts smör (ej kräm utan med bitar i). Dessa cookies innehåller brunt socker som ger en lite bitter smak som dämpar det söta väldigt mycket. Så de som vill ha söta cookies kan skippa det bruna sockret. För den galne chokladälskaren så kan man öka mängden chokladtärningar i degen tills man är nöjd, likaså jordnötterna/smöret.

Ingredienser

  • 4,8 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g smör
  • 2,4 dl socker
  • 1 ½ dl brunt socker
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vanilj extrakt/arom
  • 250 g mjölkchoklad
  • 2 matsked jordnöts smör eller 1dl hackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen till 180 grader och täck en plåt med bakplåts papper.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vispa smör och socker i en stor skål tills det blir krämigt, tillsätt sedan ägg och vanilj.
    3. Sänk hastigheten på elvispen och tillsätt mjölblandningen, vispa tills det blir en stor deg. Arbeta sedan in den hackade chokladen och jördnötterna med händerna.
    4. Forma små eller stora bollar, beroende på hur stora du vill att dina cookies ska vara, utav degen med hjälp av en sked och lägg dem på bakplåts pappret, platta till dem lite så att de blir ungefär 2 cm höga.
    5. In i ugnen i ca 10-12 minuter, bli inte lurade av att de känns lite för mjuka, låt de kallna i 5-10 minuter så kommer de bli lagomt hårda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben