Ananaskarré i lergyta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Fläskkarrén blir saftig och god i lergrytan

Ingredienser

  • 4 skivor benfri karré
  • 1 burk ananas i bitear
  • 1 gul lök i bitar
  • 1 morot i slantar
  • 2 msk soja
  • ½ dl madeira
  • 1 tsk brun farin
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk maizena, för mörka såser
  • Instruktioner

    Börja med att lägga lergrytan i blöt ca ½ timme. ( Har du ingen lergryta så går en vanlig gryta lika bra ). Lägg karréskivorna i grytan. Vispa ihop ananasspadet, soja, madeira, brun farin, créme fraiche och maizenaredning. Häll det över skinkan och lägg i lök och morötter. Ställ in grytan i kall ugn. Sätt samtidigt ugnens temperetur på 175 grader. Låt grytan stå i ugnen 1-1½ timma. ( Använd gärna stektermometer, innertemp ca 75-80 grader). Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasbitarna. När grytan är färdig, sila såsen och använd lök- och morotshacket vid serveringen tillsammans med såsen Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli. Marinera gärna köttet några timmar i såsblandningen innan tilllagning i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gagnekulla 8 augusti 2010

    Det låter gott skall göra det någon dag j denna veckan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben