Serverar: 4-6 portioner
Tid: 2 timmar
Fläskkarrén blir saftig och god i lergrytan
Börja med att lägga lergrytan i blöt ca ½ timme. ( Har du ingen lergryta så går en vanlig gryta lika bra ). Lägg karréskivorna i grytan. Vispa ihop ananasspadet, soja, madeira, brun farin, créme fraiche och maizenaredning. Häll det över skinkan och lägg i lök och morötter. Ställ in grytan i kall ugn. Sätt samtidigt ugnens temperetur på 175 grader. Låt grytan stå i ugnen 1-1½ timma. ( Använd gärna stektermometer, innertemp ca 75-80 grader). Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasbitarna. När grytan är färdig, sila såsen och använd lök- och morotshacket vid serveringen tillsammans med såsen Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli. Marinera gärna köttet några timmar i såsblandningen innan tilllagning i ugnen.
Det låter gott skall göra det någon dag j denna veckan