Ananaskarré i lergryta

Serverar: 4 portioner

Man kan låta köttet marinera några timmar i såsblandningen innan tillagningen i ugn.

Ingredienser

  • 4 skivor à 100-150 g benfri karré
  • 1 burk skivad ananas (nettovikt 140 g)
  • 2 msk (kinesisk) soja
  • 1/2 dl madeira
  • 1 tsk brun farin
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk maizenaredning
  • Att äta till
  • Pressad potatis
  • Kokt purjolök
  • Kokt broccoli
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga lergrytan i vatten minst 1/2 timme. (Du som inte har lergryta kan använda en ugnssäker form med lock.) Lägg skivorna i grytan. Vispa ihop ananassaft (ananasbitarna får vänta), soja, madeira, brun farin, crème fraîche och maizenaredning.
    2. Häll det över skivorna och ställ in formen i KALL UGN. Sätt samtidigt ugnens termostat på 175 grader. Låt grytan stå i ugnen 1-1 1/2 timme. Strax innan köttet är färdigt blandar man i ananasen skuren i bitar.
    3. Gott till är pressad potatis och kokt purjolök/broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Smulpajen 21 oktober 2008

    En god rätt som sköter sig själv i lergrytan. Jag tog mer cremé fraiché och en skvätt äpplejuice för mer sås, och lade i 2 morötter i slantar. Köttet behöver också salt och peppar. Fyra stjärnor blir det för den väldigt goda såsen! Detta kommer jag att göra fler gånger. Tack för receptet! Hälsningar Smulpajen

    PatriciaS 20 februari 2009

    Tack än en gång för ett gott recept. Nu börjar man bli bortskämd med god mat *ler* Ska låta köttet marinera lite längre nästa gång så att det smakar lite mer, men i det stora hela.... helt suveränt Trevlig helg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben