Tre sorters böngryta, Lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Receptet är från "Laga mat i lergryta", om man vill kan man laga den i en vanlig gryta på spisen, det går snabbare men kräver mer passning.

Ingredienser

  • 2 dl stora vita bönor
  • 1 dl kidneybönor
  • 3 choritzokorvar
  • 2 gula lökar
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 300 g djupfrysta brytbönor
  • Instruktioner

    1. Blötlägg de båda bönsorterna i vatten över natten.
    2. Lägg lergrytan i vatten 10-15 minuter. Hällbort blötläggnings vattnet från bönorna och lägg dem i grytan. Skär korven i ca 2 cm breda bitar. Skala och klyfta löken. Lägg korv och lök i grytan och tillsätt tomatkross, buljong och kryddor.
    3. Lägg på locket och ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå i ca 2 timmar. Blanda i de frysta brytbönorna när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden.
    4. Servera grytan med ljust bröd.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben