Tre sorters böngryta, Lergryta
Receptet är från "Laga mat i lergryta", om man vill kan man laga den i en vanlig gryta på spisen, det går snabbare men kräver mer passning.
Ingredienser
2 dl stora vita bönor
1 dl kidneybönor
3 choritzokorvar
2 gula lökar
500 g krossade tomater
5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
300 g djupfrysta brytbönor
Instruktioner
- Blötlägg de båda bönsorterna i vatten över natten.
- Lägg lergrytan i vatten 10-15 minuter.
Hällbort blötläggnings vattnet från bönorna och lägg dem i grytan. Skär korven i ca 2 cm breda bitar. Skala och klyfta löken. Lägg korv och lök i grytan och tillsätt tomatkross, buljong och kryddor.
- Lägg på locket och ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå i ca 2 timmar. Blanda i de frysta brytbönorna när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden.
- Servera grytan med ljust bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)