Lergryta med mellanöstern touch

Serverar: 2-4 portioner

Jättegod om man gillar spiskummin.

Ingredienser

  • 1 kg lamm eller högrev
  • 1 gul lök
  • ½ aubergine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 2-3 msk spiskummin
  • 1-2 msk torkade korianderfrön (mortlade)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • Vatten
  • 1 buljongtärning
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl.
    2. Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer.
    3. Ställ in i kall ugn och vrid upp till 225 gr i 2 timmar. Jättegott med basmatiris och matlagnings yoghurt och strö över lite finhackad persilja.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (1)

    monicadanell 18 januari 2009

    Hej Anders nu har jag ätit lergrytan mellanöster kanon gott tyckte hela fam tack anders för receptet kram / monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben