Sissis turbolimpa

Hälsosamt, men framför allt gott! Den torkade frukten kan uteslutas för ett mindre sött bröd

Ingredienser

  • 2 dl 4-kross
  • 4,5 dl filmjölk
  • 1 dl honung
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl fiberrikat havregryn
  • 3 dl rågmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk brödkryddor
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Häll varmt vatten över 4-krosset i en bunke. Låt stå och svälla i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda filmjölk och honung i en stor bunke. Hacka aprikoserna till mindre bitar och blanda med de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen samt 4-krosset i filmjölken.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, så att det sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter.
    4. Tips! Om du inte vill att brödet ska bli för mörkt kan du täcka det med aluminiumfolie när det är ca 15 minuter kvar

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    luneiya 24 januari 2011

    Hur mycket varmt vatten ska det vara?

    josephine92 27 mars 2012

    Vad står ingrediensen 4-kross för?I övrigt är det en bra recept :)

    Sissi_D 4 april 2012

    Hej på er! Varmvattnet ska täcka över fyrkornskrosset, sen när du ska blanda det med filmjölken häller du först bara bort det överblivna vattnet ;) 4-kornskrosset jag använder kmr från SaltåKvarn Lycka till med bakandet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben