Sissis nutcarrot cupcake

Mumsiga cupcakes, som smälter i munnen. Att de påminner om snickers gör ju inget!

Ingredienser

  • Smeten
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker (eller 1,5 dl honung)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl rumsvarmt jordnötssmör (ekologiskt)
  • 4,5 dl rårivna morötter (ej grovrivna)
  • Frostingen
  • 0,5 dl rumsvarmt jordnötssmör
  • 2,5 dl florsocker
  • 3-4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost (valfri %-halt)
  • 1 msk varmt kaffe
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Smeten: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker ( el. honung) pösigt och vitt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner blandningen i äggsmeten.
    3. Tillsätt rapsolja, jordnötssmör och morötter. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt, och fyll dem med smet.
    4. För små cupcakes: fyll 2/3 av formarna För stora cupcakes: fyll nästa upp till kanten med smet
    5. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna på galler.
    6. Frosting: Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphia krämigt. Tillsätt kaffet.
    7. Bred frostningen på cupcakesen och strö över kokos.
    8. Det ekologiska jordnötssmöret innehåller inget annat än jordnötter (ibland även havssalt) och passar bäst i detta recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben