Paleo fröknäcke med hasselnötter

Serverar: 1 portioner

Variant på fröknäcke med hasselnötsmjöl och kanel.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 msk fiber husk
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Blanda hasselnötsmjöl, fröerna, fiber husk och salt i en stor bunke. Koka upp vatten och blanda med kokosoljan tills oljan har smält. Häll ner i bunken och blanda om ordentligt. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Se till att det blir jämt och så tunt som möjligt, det ska täcka nästan hela plåten. (Tips: lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut). Strö över kanel och flingsalt. Grädda i ugnen i ca. 30 minuter. Ta ut och skär knäckebrödet i bitar. Lägg ut dem på ett galler och grädde i ugnen i ytterligare 15 minuter. Stäng av värmen och låt brödet stå kvar i ugnen med luckan på glänt. Förvara i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben