Apple Crumble med kokos och hasselnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod och snabb efterrätt.

Ingredienser

  • Äppelbotten
  • 3-4 äpplen
  • 4 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 2 dl grovhackade hasselnötter eller andra nötter
  • Crumble
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g kokos
  • 125 g mjukt smör
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och ta ur kärnhuset, skär äpplena i tunna klyftor. Vänd klyftorna i socker och kanel i en skål. Lägg äpplena i en pajform och strö över nötterna.
    2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till crumblen och strö över äpplena i formen.
    3. Grädda i 225 grader ca 25 minuter i mitten av ugnen, tills kakan fått fin färg och äpplena är mjuka.
    4. Servera den ljummen eller kall med vaniljvisp, vaniljsås eller glass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben