Mozartkulor med hasselnötter

Serverar: 60 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det klassiska julgodiset med hasselnöt i mitten. Kan äta hur många som helst! Receptet räcker till ungefär 60 små kulor.

Ingredienser

  • 200 g nougat
  • 250 g mandelmassa
  • 60 hasselnötskärnor
  • 250 g choklad (jag hade 200 g mörk bakchoklad och 50 g 70 % choklad)
  • Instruktioner

    1. Skär den kylskåpskalla nougaten i centimeterstora kuber. Skär mandelmassan i tunna skivor.
    2. Peta in en hasselnötskärna i varje nougatbit. Nougaten går lätt att forma kring nöten. Ta sedan en skiva mandelmassa och lägg runt nougaten. Se till att den inte spricker så att nougaten tittar ut. Då smälter den senare i den varma chokladen. Forma till bollar.
    3. Om det blir för klibbigt att hantera nougaten eller mandelmassan kan man skölja fingrarna med kallt vatten och ställa in delarna i kylen en stund.
    4. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Jag använde två gafflar så att den överflödiga chokladen kunde rinna igenom. Lägg upp mozartkulorna på en plåt med bakplåtspapper för att stelna.
    5. När chokladen stelnat, förvaras mozartkulorna i kylen eller fryses in.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben