Extra god ugnspannkaka med hasselnötter och kanel
Ugnspannkaka är enkelt att göra, men kan kanske vara lite tråkigt. Den här är dock supergod med lite extra krydda på toppen!
Ingredienser
4 ägg
8 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk strösocker
Extra
3 msk råsocker
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 dl finhackade hasselnötter
Instruktioner
- Räcker till långpanna 30x40 cm.
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sockret.
- Häll smeten i en smord form och låt den gräddas i ca 15 minuter.
- Under tiden första gräddningen pågår blandar du socker, kanel och finhackade hasselnötter. Ta ut pannkakan ur ugnen och strö på blandningen. Grädda sedan ytterligare i 15 minuter!
- Servera med sylt, grädde, creme fraiche eller varför inte kesella? Den går också bra att äta som den är!
Liknande recept
Kommentarer (0)