Extra god ugnspannkaka med hasselnötter och kanel

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ugnspannkaka är enkelt att göra, men kan kanske vara lite tråkigt. Den här är dock supergod med lite extra krydda på toppen!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • Extra
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Räcker till långpanna 30x40 cm.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölken, mjöl och salt. Vispa till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sockret.
    3. Häll smeten i en smord form och låt den gräddas i ca 15 minuter.
    4. Under tiden första gräddningen pågår blandar du socker, kanel och finhackade hasselnötter. Ta ut pannkakan ur ugnen och strö på blandningen. Grädda sedan ytterligare i 15 minuter!
    5. Servera med sylt, grädde, creme fraiche eller varför inte kesella? Den går också bra att äta som den är!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben