Paleo: krämig spenat sötpotatis nudlar med cashewsås
Letade recept på sötpotatis och fann detta, kul!
Har du ingen spiralizer så skär strimlor med potatisskalaren.
Det blir mer sås än vad som behövs till receptet men för att få nötterna att mixas så behövs det ett gäng. Du hittar säkert på något fiffigt att servera resten av såsen med!
Ingredienser
2½ dl cashewnötter
2 dl vatten (mer för blötläggning)
½ tsk salt
En vitlöksklyfta
1 msk kokosolja
4 stora sötpotatis, spiralizerade
5 dl babyspenat
En handfull färsk basilika, gräslök eller andra örter
Salt
Peppar
Olivolja att ringla över
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna i en skål med vatten 2 timmar.
Häll av vattnet och skölj noga. Lägg dem i en matberedare eller mixer och tillsätt 2 dl vatten, salt och vitlök. Kör tills det blivit en smidig sås.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt sötpotatisspiralerna och woka under omrörning 6-7 minuter. Ta av från värmen och blanda i babyspenaten.
- Tillsätt hälften av örterna och hälften av såsen i stekpannan och rör om ordentligt. Tillsätt vatten om blandningen blir alltför klibbig. Krydda generöst med salt och peppar, ringla över olivoljan och toppa med de återstående färska örterna.
Liknande recept
Kommentarer (0)