Kantarellsoppa med dill och timjan

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Fick idén med dillen ur en tidning och har provat fram min egen version. Riktigt gott med vitlökskrutonger eller vitlöksbaguetter till.

Ingredienser

  • Smör
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 l färska kantareller eller motsvarande mängd förvällda frysta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 l vatten
  • 3 msk Touch of Taste grönsaksbuljong
  • 2 dl kokbar grädde
  • 1 msk maizena utrört i lite vatten
  • 2 msk hackad dill, färsk eller fryst
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök och svamp i smör tills svampen fått lite färg.
    2. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och timjan. Smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Sjud i 15 minuter och tillsätt grädden. Koka upp och mixa soppan men inte helt slät, det är gott med lite bitar av svampen kvar.
    4. Red av soppan med maizena och tillsätt dillen. Ge ett kort uppkok.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben