Kamillas järpar med timjan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott. Rödlöken och senapen ger bra smak i grädden och timjan sätter pricken över i:et.

Ingredienser

  • 5 hg köttfärs
  • 2 rödlökar
  • 1 stor burk skivade champinjoner
  • 2-3 dl grädde
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Senap (gärna fransk)
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen som du brukar till biff eller köttbullar och tillsätt rödlök och lite timjan. Forma ganska tjocka biffar eller järpar och stek dem.
    2. När de nästan är klara så skär du klyftor av rödlöken och tillsätter det tillsammans med champinjonerna.
    3. Låt steka en liten stund och slå sen på grädden, en klick senap och lite timjan. Låt koka samman. Jag brukar forma dem till järpar för då ryms det flera i stekpannan.
    4. Biffarna kan frysas in och när du sen ska ha dem så lägger du dem i en stekpanna och tillsätter grädde, svamp och lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sufly 1 mars 2009

    Det här var....mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben