Indiska järpar med frukt och mandel

Serverar: 4 portioner

Kryddan Garam masala gör det mesta, men även aprikoserna och sötmandeln sätter prägel på maträtten.

Ingredienser

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk riven lök
  • 1 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 8 torkade aprikoser
  • 0,5 dl hackad sötmandel
  • 1 msk garam masala
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Bulgur
  • Fräst bladspenat
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Rör samman ströbröd, mjölk och potatismjöl och låt svälla åtminstonde 10 minuter. Blanda i färsen, lök, ägg, grädde, garam masala, det mesta av de hackade aprikoserna och mandeln. Salta och peppra.
    2. Forma 8 järpar och bryn dem sakta på svag värme i ca 10 minuter.
    3. Garnera med det av hackade aprikoser och mandlar som du sparat och servera till t ex bulgur, spenat och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben