Höstbiffar med kantareller och timjan

Serverar: 6 portioner

Vildsvinsfärs i gott sällskap!

Ingredienser

  • 600-700 gr Vildsvinsfärs
  • 70 gr kantareller
  • 1 ägg
  • 1½ dl potatismjöl
  • ½ gul lök
  • 1 dl timjan (repad färsk)
  • ½ dl klippt persilja
  • 2-3 tsk olivolja
  • 2 dl smakrik ost (tärnad)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk Herbanare Örtsalt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med riva löken, finhacka osten, kantarellerna. Klipp persiljan fint, repa timjanen lägg i en mortel slå på 2-3 tsk olivolja och mortla det så du får ut alla härliga smaker. Knäck ägget i en stor bunke och rör sönder det, till sätt lök, kantareller ost, persilje-timjan röran. Krydda men salt och peppar. Rör om ordentligt och låt stå någon minut. Tillsätt potatismjölet och rör om väl, låt stå en 10 minuter. Tillsätt färsen lite i taget så det blandas väl.
    2. Stek på medelstark värme tills de fått fin färg och är genomstekta. Jag serverade dem ihop med Miasvantes Potatischeescake. http://www.matklubben.se/recept/potatischeesecake_23250.html och stekta kantareller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben