Skär fläskfilén i tjocka skivor och klappa in salt.
Bryn köttet i olja i en gryta eller traktörpanna.
lägg över köttet på ett fat och bryn lök och svamp några minuter.
Vispa ihop grädde, fond, peppar, soja och lingonsylt i pannan.
Tillsätt köttet och låt puttra sakta ca 5-6 minuter.
Strö över persilaj och ev. hela lingon.
Servera med broccoli och chasminris eller klyftpotatis.
Ja, det ser väldigt gott ut, det här måste jag pröva, jag går och norpa receptet.
rille2906 januari 2008
har provat och det var riktigt riktigt gott!
tack för att du dela me dig av receptet, det kommer komma till nytta här många gånger! :D
dalagita13 januari 2008
Mmmm det var jättegott. Tack så hemskt mycket för receptet.
Penne20 januari 2008
Tack för detta recept! Prövade det ikväll och det var jättegott!
styvan11 februari 2008
Det här var jättegott, Evaldo! Även sambon berömde detta recept. Ser fram emot lunchen idag... det räckte till matlåda oxå, tack!
Chicas18 februari 2008
Verkligen jättegott! Testade denna rätt i lördags.
monicadanell22 februari 2008
det ser jätte gott ut måste prova
nallepuh1 mars 2008
Var lika gott som det såg ut (hoppade dock över lingonen)
ylwa23 oktober 2008
Hejsan.
Har gjort denna rätt flera gånger under sommaren och den har verkligen gott hem varje gång. Skall göra den nu till helgen igen och ta med den till min svägerska som tillsammans med förrätt efterrätt och dricka skall få det i födelsepresent. Det är en uppskattad födelsepresent det vet jag.
gottgris23 december 2008
Det var supergott, kommer jag att laga fler gånger
lillawe8 februari 2009
Den ska vi äta på fredagskvällen till veckan, ser jättegod ut! Och kantareller och lingon blir aldrig fel..
maggan12331 juli 2009
jag säger bara mums så god. MVH. maggan123
dlight2 augusti 2009
Helt underbart gott! Blev en succe när mamma kom på middag. Det var första gången jag gjorde receptet men UNDERBART blev resultatet! T.o.m. mina icke svampälskande ungar åt så det knakade. Gjorde alltså dubbelt upp! =) Gjorde egna klyftpotatis till det, alltså inget halvfabrikat, smakar mycket bättre då. Tack för att Du delar med Dig utav detta!! =)
Stintan28 augusti 2009
Hade bestämt mig för att göra fläskfilé med vitlöksost och champinjoner, ikväll, så läser jag detta och med allt beröm som haglar här blir det ändring. Detta recept måste jag göra.
I frysen finns höstkantareller och så har jag laddat med hemgjord lingonsylt. Passar ju precis. Är sugen på pressad potatis till anrättningen. Tack för tipset!
ansr6 september 2009
Mycket god filégryta, kommer med all säkerhet att laga den fler gånger. Mvh ansr
gudrunsm649 september 2009
Hej!
Vilket fantastiskt recept! MUMS! Vi njöt båda två. Snart står denna rätt på bordet igen. Jag hade inte kantarellfond hemma så jag fick ta kalvfond istället så i nuläget vet jag inte om det gick lika bra. Du får högsta poäng av oss båda!
Hälsningar Gudrun (bor också i Norrköping)
charlottasand9 september 2009
Jättegott! Höstens favoriträtt helt klart!!
Teufelin22 september 2009
Jätte gott!!
Less på att bara smörsteka kantareller å när jag hade hittat mkt så bestämde jag mig för att göra en maträtt...sökte här inne å hittade detta recept.. har gjort det 2 gånger nu :)
Har även fått delat ut receptet... 1000 tack för ett kanonrecept!
Kastanjette23 september 2009
Fantastiskt jättegott, barnen tyckte också om denna jättegoda rätt.
knottis4 oktober 2009
Mmmm. Jättegott. Perfekt söndagsmiddag som avslutning på helgen. Hade tyvärr inte tillgång till färska kantareller så det fick bli burkvarianten men det gick det med! En klar femma!
skggan19 november 2009
Super gott! Kommer tillagas många gånger kan jag säga! :D
Geckick21 januari 2010
Mumsigt! Mycket smak! =)
lena421 februari 2010
Håller med alla andra. Det va jättemumsigt. Kommer jag aldeles säkert att tillaga igen.
Bra recept. Betyget blir en femma.
tunby23 april 2010
Minska lingonsylten till ca hälften så den inte blir så söt o finhacka 1-2 små röda chilipeppar så blir denna goda gryta ändå godare om man gillar lite sting i maten. Grädden kan man utan problem öka till 15% så blir den lite mustigare. Servera med en god sallad till.
54100215 augusti 2010
Så fantastiskt gott. kommer att laga detta många gånger.
En klar femma
PethraD15 augusti 2010
Följde Tunbys råd med att minska mängden lingon samt tillsätta lite chili. I vilket fall som helst blev det här jättegott! Rekommenderas varmt! Högsta betyg från mig och jag längtar redan efter att få äta av den igen.
ane45714 november 2010
Enkel att göra och jätte god och väldigt populär bland våra gäster
EvaMS22 november 2010
Kanongott, gick lika bra med fläskytterfilé.
Amiie8824 januari 2011
Väldans gott, men all sås försvann när det småkokat klart. Så fick koka upp köttbuljong och spä ut med, men det funkade bra. Kommer verkligen att lagas här hemma igen :)
Doggeliten21 februari 2011
Toppen gott. hade lite extra grädde så att det blev mer sås...Mums..
leolina12 mars 2011
underbar,gjorde dubbel sats av såsen o hade en potatisgratäng till,vart "blött" o gott!
muminnilla15 maj 2011
Jättegod rätt som jag har gjort ett flertal gånger.Alltid super.
Rajdon19 augusti 2011
Lät det puttra ganska länge under lock med xtra grädde så köttet blev riktigt mört. Samt åt Stuvade makaroner till det med ärt, maj, paprika blandning. Gött! :)
Rajdon19 augusti 2011
En kombo av svartvinbärsgele, sylt, chlili och vitlök, kan ju funka om så vill förutom sylten bara :)
liaskrutt24 augusti 2011
Tack för jättegott recept! Hade varit och plockat gula kantareller så det passade utmärkt att pröva ditt recept. Blev lite skeptisk till kryddpepparn, men gjorde som det stod och det var verkligen gott.
christincarlsson19 november 2011
Jätte gott :)
Ackis22 augusti 2012
Mumsigt! Lite småändringar gjorde jag dock, tillsatte bacon, använde triple peppar ist för kryddpeppar och körde kalvfond ist kantarellfond.
Lunchdax10 november 2012
5 p! Den var en riktigt smakrik gryta som har blviit en ny favorit här! Med egenplockade kantareller är det svårt att slå! :) Hade ingen kantarellfond, utan tog viltfond, och ersatte kryddpepparn med svartpeppar. Persilja hade jag heller ingen. Mums!
Lunchdax10 november 2012
5 p! Smakrik och jättegod gryta! Svårt att slå med med egenplockade kantareller! Jag hade ingen persilja, kryddpeppar eller kantarellfond, utan tog viltfond och svartpeppar istället. Serverades med klyftpotatis med timjan.
liaskrutt17 februari 2013
Som vanligt jättegott när man gör efter dina recept, Evaldo! Du borde ställa upp i Mästerkocken! Kanongott
mariad7421 augusti 2013
Kanongott!!! Sambon åt så han håller på att spricka nu
essa713 oktober 2013
Mycket gott! Tillagat i gjutjärnsgrytan vilket alltid förhöjer smaken.
monicadanell27 oktober 2013
Hej jag gjorde den här goda fläskfilé grytan i går
super god
5 poäng får du av mej
mvh monica
bubba802 mars 2014
Väldigt god rätt 👍👍👍
ewahillbom17 augusti 2017
Verkligen gott. Tillsatte lite sherry, som höjer svampsmaken extra.
Ja, det ser väldigt gott ut, det här måste jag pröva, jag går och norpa receptet.
har provat och det var riktigt riktigt gott! tack för att du dela me dig av receptet, det kommer komma till nytta här många gånger! :D
Mmmm det var jättegott. Tack så hemskt mycket för receptet.
Tack för detta recept! Prövade det ikväll och det var jättegott!
Det här var jättegott, Evaldo! Även sambon berömde detta recept. Ser fram emot lunchen idag... det räckte till matlåda oxå, tack!
Verkligen jättegott! Testade denna rätt i lördags.
det ser jätte gott ut måste prova
Var lika gott som det såg ut (hoppade dock över lingonen)
Hejsan. Har gjort denna rätt flera gånger under sommaren och den har verkligen gott hem varje gång. Skall göra den nu till helgen igen och ta med den till min svägerska som tillsammans med förrätt efterrätt och dricka skall få det i födelsepresent. Det är en uppskattad födelsepresent det vet jag.
Det var supergott, kommer jag att laga fler gånger
Den ska vi äta på fredagskvällen till veckan, ser jättegod ut! Och kantareller och lingon blir aldrig fel..
jag säger bara mums så god. MVH. maggan123
Helt underbart gott! Blev en succe när mamma kom på middag. Det var första gången jag gjorde receptet men UNDERBART blev resultatet! T.o.m. mina icke svampälskande ungar åt så det knakade. Gjorde alltså dubbelt upp! =) Gjorde egna klyftpotatis till det, alltså inget halvfabrikat, smakar mycket bättre då. Tack för att Du delar med Dig utav detta!! =)
Hade bestämt mig för att göra fläskfilé med vitlöksost och champinjoner, ikväll, så läser jag detta och med allt beröm som haglar här blir det ändring. Detta recept måste jag göra. I frysen finns höstkantareller och så har jag laddat med hemgjord lingonsylt. Passar ju precis. Är sugen på pressad potatis till anrättningen. Tack för tipset!
Mycket god filégryta, kommer med all säkerhet att laga den fler gånger. Mvh ansr
Hej! Vilket fantastiskt recept! MUMS! Vi njöt båda två. Snart står denna rätt på bordet igen. Jag hade inte kantarellfond hemma så jag fick ta kalvfond istället så i nuläget vet jag inte om det gick lika bra. Du får högsta poäng av oss båda! Hälsningar Gudrun (bor också i Norrköping)
Jättegott! Höstens favoriträtt helt klart!!
Jätte gott!! Less på att bara smörsteka kantareller å när jag hade hittat mkt så bestämde jag mig för att göra en maträtt...sökte här inne å hittade detta recept.. har gjort det 2 gånger nu :) Har även fått delat ut receptet... 1000 tack för ett kanonrecept!
Fantastiskt jättegott, barnen tyckte också om denna jättegoda rätt.
Mmmm. Jättegott. Perfekt söndagsmiddag som avslutning på helgen. Hade tyvärr inte tillgång till färska kantareller så det fick bli burkvarianten men det gick det med! En klar femma!
Super gott! Kommer tillagas många gånger kan jag säga! :D
Mumsigt! Mycket smak! =)
Håller med alla andra. Det va jättemumsigt. Kommer jag aldeles säkert att tillaga igen. Bra recept. Betyget blir en femma.
Minska lingonsylten till ca hälften så den inte blir så söt o finhacka 1-2 små röda chilipeppar så blir denna goda gryta ändå godare om man gillar lite sting i maten. Grädden kan man utan problem öka till 15% så blir den lite mustigare. Servera med en god sallad till.
Så fantastiskt gott. kommer att laga detta många gånger. En klar femma
Följde Tunbys råd med att minska mängden lingon samt tillsätta lite chili. I vilket fall som helst blev det här jättegott! Rekommenderas varmt! Högsta betyg från mig och jag längtar redan efter att få äta av den igen.
Enkel att göra och jätte god och väldigt populär bland våra gäster
Kanongott, gick lika bra med fläskytterfilé.
Väldans gott, men all sås försvann när det småkokat klart. Så fick koka upp köttbuljong och spä ut med, men det funkade bra. Kommer verkligen att lagas här hemma igen :)
Toppen gott. hade lite extra grädde så att det blev mer sås...Mums..
underbar,gjorde dubbel sats av såsen o hade en potatisgratäng till,vart "blött" o gott!
Jättegod rätt som jag har gjort ett flertal gånger.Alltid super.
Lät det puttra ganska länge under lock med xtra grädde så köttet blev riktigt mört. Samt åt Stuvade makaroner till det med ärt, maj, paprika blandning. Gött! :)
En kombo av svartvinbärsgele, sylt, chlili och vitlök, kan ju funka om så vill förutom sylten bara :)
Tack för jättegott recept! Hade varit och plockat gula kantareller så det passade utmärkt att pröva ditt recept. Blev lite skeptisk till kryddpepparn, men gjorde som det stod och det var verkligen gott.
Jätte gott :)
Mumsigt! Lite småändringar gjorde jag dock, tillsatte bacon, använde triple peppar ist för kryddpeppar och körde kalvfond ist kantarellfond.
5 p! Den var en riktigt smakrik gryta som har blviit en ny favorit här! Med egenplockade kantareller är det svårt att slå! :) Hade ingen kantarellfond, utan tog viltfond, och ersatte kryddpepparn med svartpeppar. Persilja hade jag heller ingen. Mums!
5 p! Smakrik och jättegod gryta! Svårt att slå med med egenplockade kantareller! Jag hade ingen persilja, kryddpeppar eller kantarellfond, utan tog viltfond och svartpeppar istället. Serverades med klyftpotatis med timjan.
Som vanligt jättegott när man gör efter dina recept, Evaldo! Du borde ställa upp i Mästerkocken! Kanongott
Kanongott!!! Sambon åt så han håller på att spricka nu
Mycket gott! Tillagat i gjutjärnsgrytan vilket alltid förhöjer smaken.
Hej jag gjorde den här goda fläskfilé grytan i går super god 5 poäng får du av mej mvh monica
Väldigt god rätt 👍👍👍
Verkligen gott. Tillsatte lite sherry, som höjer svampsmaken extra.