Pizza med kantareller och fläskfilé

Denna är glutenfri om du använder glutenfri mjölmix.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 0.25 paket jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • Tomatsås
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk mango chutney
  • 4 msk passerade tomater
  • Fyllning
  • 5 skivade tomater
  • 100 g finhackad röd lök
  • 200 g kantareller
  • 300 g fläskfilé i tärningar
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g riven 17%-ig ost
  • Färsk basilika
  • 150 g isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vätskan, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa 1 timma. Kavla ut så att den täcker en bakplåt.
    2. Blanda tomatpuré, mango chutney och passerade tomater i en skål. Fräs lök, kantareller och fläskfilé var för sig i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Bred ut tomatröran på pizzabottnen.
    3. Lägg på tomater, lök, kantareller, fläskfilé och ost. Stek i 275 grader i 10-15 minuter. Strö på basilika. Servera med isbergssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 14 augusti 2009

    Fläskfilé, kantareller = Pizza. Genialt tina, full poäng. Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben