Säsongens snabba pasta – perfekt när man har lite kantareller över och lite tid. Enklaste - Godaste!!
Ingredienser
400 g pasta
500 g fläskfilé
2 gula lökar
½ chilifrukt
100 g kantareller eller annan svamp
2 msk ostronsås
50 g parmesan, riven
Instruktioner
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Låt rinna av men spara 1–2 dl av kokvattnet.
Strimla under tiden fläskfilé och lök, hacka chili och dela svampen.
Hetta upp en panna med lite olja och bryn köttet. Tillsätt lök, svamp och chili och stek ett par minuter. Slå i ostronsås och lagom mängd kokvatten och låt koka in någon minut.
Vänd ner pastan i pannan och strö över parmesan. Servera gärna med råkostsallad.
Enkelt och gott! Gillart! Min sambos respons var "det här smakar ungefär som det gör på pastarestaurangen på stan" Det är ett bra betyg :)
supergod!!!!!
Så gott så....mums