Färsk pasta med kantareller och grapefrukt
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser
500 g färsk pasta
200 g kantareller
1 liten gul lök
2 msk olivolja
1 grapefrukt
2 plommon
1 dl grovt riven parmesanost
2 dl matyoghurt
Flingsalt
Svartpeppar
Instruktioner
Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
Rensa svampen, skala och finhacka löken.
Stek svamp och lök gyllenbrun i olivoljan.
Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor samt kärna ur plommonen.
Blanda pasta med svamp och lök och smaka av med salt och peppar. Lägg på grapefrukt och plommon.
Rör ihop ost och matyoghurt och servera vid sidan om.
Tips! Ställ gärna fram en svartpepparkvarn på bordet om någon vill krydda sin pasta ytterligare.
Liknande recept
Medelhavsbiffar med färsk pasta och zucchini
12
Lax med kryddig, krämig färsk pasta
5
20 min
4
1
Rosépepparmarinerad kycklingfilé med färsk pasta kall currysås
5
30 min
2
Färsk pasta smaksatt med morot
10 min
2-3
Färsk pasta med räkor och ruccola
30 min
4
Färsk pasta med kräftstjärtar
4
30 min
4
2
Grillad lax med färsk pasta och spenat
3
30 min
2
1
Tortellini in brodo (färsk pasta i het buljong)
10 min
2-3
Pasta penne med oxfilé och kantareller
5
30 min
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!