Färsk pasta med kantareller och grapefrukt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta
  • 200 g kantareller
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 grapefrukt
  • 2 plommon
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • 2 dl matyoghurt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Rensa svampen, skala och finhacka löken.
    3. Stek svamp och lök gyllenbrun i olivoljan.
    4. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor samt kärna ur plommonen.
    5. Blanda pasta med svamp och lök och smaka av med salt och peppar. Lägg på grapefrukt och plommon.
    6. Rör ihop ost och matyoghurt och servera vid sidan om.
    7. Tips! Ställ gärna fram en svartpepparkvarn på bordet om någon vill krydda sin pasta ytterligare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben