Lax och spenat smakar väldigt bra tillsammans, och denna laxrätt blir garanterat en favorit.
Ingredienser
250 g färsk pasta
80 g bladspenat
2 laxkotletter
½ lime
Salt
Vitpeppar
2 dl crème fraiche
1 citron
½ röd chili
2 msk dill
2 tsk senap osötad
Smör
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs spenat i smör i en gryta, krydda väl med salt och peppar, blanda ner pastan.
Blanda samman crème fraiche, saft och rivet skal av en ½ citron (spara resten till garnering), hackad dill, chili och senap till en sås och smaka av med salt och peppar.
Rör ner hälften av såsen i pastan och servera resterande i en skål bredvid. Håll pastan varm.
Salta och peppra de rumstempererade laxbitarna, pressa över saften från en ½ lime och lägg dom på grillen.
Detta var gott