Grillad lax med färsk pasta och spenat

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Lax och spenat smakar väldigt bra tillsammans, och denna laxrätt blir garanterat en favorit.

Ingredienser

  • 250 g färsk pasta
  • 80 g bladspenat
  • 2 laxkotletter
  • ½ lime
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • ½ röd chili
  • 2 msk dill
  • 2 tsk senap osötad
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Fräs spenat i smör i en gryta, krydda väl med salt och peppar, blanda ner pastan.
    3. Blanda samman crème fraiche, saft och rivet skal av en ½ citron (spara resten till garnering), hackad dill, chili och senap till en sås och smaka av med salt och peppar.
    4. Rör ner hälften av såsen i pastan och servera resterande i en skål bredvid. Håll pastan varm.
    5. Salta och peppra de rumstempererade laxbitarna, pressa över saften från en ½ lime och lägg dom på grillen.
    6. Garnera med citronklyftor och dill.
    7. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    labanclara12 9 maj 2009

    Detta var gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben