Färsk pasta med räkor och ruccola

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt, enkelt, gott

Ingredienser

  • 1 paket färsk pasta
  • 500 g frysta räkor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl cream fraiche
  • 1st gul lök
  • 2st vitlöksklyftor
  • 1/3 chili
  • 15 st körsbärstomater
  • 70 g ruccola
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina och skala räkor. Sätt på vatten och låt pastan koka enligt beskrivning. Skala och skiva löken tunt. Pressa vitlöken och hacka chilin så tunt som möjligt. Fräs lök, vitlök och chili i hög värme i kastrull med olivoljan tills löken blir genomskinlig. Sänk värmen och tillsätt cream fraiche. Droppa i några droppar citron. Häll i räkorna och rör om, tillsätt salt och peppar. Ta av kastrullen från plattan.
    2. Dela körsbärstomaterna. Blanda pastan och räkröran varsamt. Tillsätt tomaterna och servera, toppa med ruccola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben