Fiskgratäng med färska räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

När min pappa lagar den här gratängen hemma så är det fest!! Det tycker hela familjen och alla andra som smakat på den, serveras med fördel tillsammans med en god sallad

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • Gratängsås
  • 1 msk smör el margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • Fiskspad + kaffegrädde (4 dl sammanlagt)
  • 1 äggula
  • Salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad dill
  • 250 g färska räkor
  • Garnering
  • 2 msk riven ost
  • 4 port potatismos
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Lägg fisken i välsmord form och strö på salt. Häll på vattnet och täck för med ugnsfolie. Bräsera i ugn 225º, 10-15 min. Häll försiktigt av fiskspadet och använd till såsen.
    2. Fräs smör och mjöl, späd med vätska och låt såsen koka 3-5 min och låt svalna. Blanda ner äggulan. Smaksätt med salt och peppar, rör ner dill och räkor. Bred såsen över fisken och strö osten över.
    3. Gratinera med mos i ugnen på 275 grader i 10 min eller tills rätten fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MillaE 29 augusti 2008

    hej jag undrar när man häller ner kaffegrädden? det står 4 dl sammanlagt fiskspad och grädda så ska man ta hälften av varje eller se hur mkt fiskspad det blir och sen lägga till grädden så det blir 4 dl? är förvirrad =) svara gärna

    Jen4-u 31 augusti 2008

    Hejsan, vattnet som behövs till fisken är 1 dl, så fiskspaden blir inte mer, lägg till kaffegrädde så att det blir 4 dl sammanlagt, beror ju lite på hur mkt fiskspad som ångat bort under tillagningen... Hoppas den smakar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben