Fiskgratäng med tomat och räkor

Serverar: 3 portioner

Fiskgratäng med tomat och räkor.

Ingredienser

  • 400 g pengasiusfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Potatismos till 4 port
  • 1 äggula
  • 3 skivor tomater
  • 25 g smulad fårost
  • 250 g räkor med skal
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fiskfilén på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
    2. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjöl och späd med mjölken. Koka upp under omrörning. Sjud några minuter. Tillsätt äggulan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    3. Blanda potatismoset med en äggula, spritsa eller klicka ut moset runt fisken.
    4. Häll såsen över fisken och lägg över tomatskivor. Strö över fårost. Ställ in i ugnen ca 25 minuter.
    5. Garnera med räkor och basilika. Servera med citronklyftor och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    enAnnan 3 juni 2008

    Jättegott och bra snabb vardagsmat. Vi hade torsk istället för hajmal, och gjorde egen mos som jag tycker är godare. God smakbrytning med tomat, feta och räkor. Gillades mycket av oss alla tre. Rekommenderas

    leolina 1 november 2009

    jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben