Spaghetti med räkor, tomat och getost

Serverar: 4 portioner

God husmann eller bjudrätt i en stor pastaskål...häll då på såsen strax innan serveringen.

Ingredienser

  • 200 g Norska frysta, skalade räkor
  • 150 g getost eller fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g röda och gula cocktailtomater
  • 300 g spaghetti
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 dl hackade färska örter
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina räkorna.
    2. Skär bort eventuella kanter på getosten och smula den, ställ åt sidan så länge.
    3. Skala och finhacka vitlöken.
    4. Halvera tomaterna.
    5. Koka spaghettin i saltat vatten enligt anvisningarna. OBS! Spara 1 dl av kokvattnet.
    6. Fräs vitlöken på mycket svag värme i olivoljan i cirka 2 minuter utan att den får färg.
    7. Tillsätt tomater och örter.
    8. Häll på cirka 1 dl av kokvattnet från pastan och låt det puttra ihop i cirka 1 minut.
    9. Blanda såsen med pastan.
    10. Smaka av med salt och svartpeppar.
    11. Strö över räkor, getost och pinjenötter precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben