Pasta med räkor, tomat och chili

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Pasta med räkor, tomat och chili. En superenkel och snabb pastarätt med sting.

Ingredienser

  • Pasta till 2 personer
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 3 cm finhackad röd chili, finhackad
  • 10 delade körsbärstomater
  • 1 msk tomatpuré
  • Olivolja
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 hekto skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
    2. Fräs schalottenlök, röd chili, körsbärstomaterna och tomatpuré i olivolja tills tomaterna smälter. Salta och peppra. Tillsätt kycklingfond och låt sjuda några minuter. Späd med lite vatten för tunnare sås. Lägg i rejält med skalade räkor en halvminut.
    3. Klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kristinahedberg 31 maj 2012

    Mums ! Blev jättegott! Ska lägga denna i mina favoriter

    Cassiopeya 3 maj 2013

    Gjorde en variant på denna då inte allt fanns hemma men jag ville testa ändå. Krossade tomater, grönsaksfond och torkade chiliflagor. Slängde ner en hackad vitlöksklyfta också och en skvätt honung. Gjorde hälften med räkor och hälften med strimlad skinka. Suveränt gott! Hela familjen åt med god aptit. En ny favorit som jag gärna gör igen :)

    aneisa 13 april 2015

    Jättegott, hade i mera räkor så blev en matlåda också. Tummen upp :)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben