Ugnsgratinerade tomater med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

445 kcal Snabbt och smidigt att förbereda och tillaga. Såg torrt ut först på tallriken, men det behövdes ingen sås till pastan då tomaterna var så vattniga i sig, när de fått mjukna. För att göra en vegetarisk variant; tillsätt 75g russin istället för skinka.

Ingredienser

  • 1 kg plommon tomater
  • 100 g vitt bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad persilja
  • 100 g rökt skinka
  • 4 msk riven mozzarella
  • 280 g pasta
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader C. Dela tomaterna i halvor och skrapa ut kärnorna. Ställ tomaterna med snittytan uppåt i en ugnssäker form.
    2. Skär det vita brödet i små tärningar, lägg i en skål. Hacka persiljan och skinkan till småbitar och tillsätt i brödet. Pressa över vitlöken. Rör om noga.
    3. Fördela brödblandningen i tomaterna, tryck till något. Strö över den rivna mozzarella osten. Gratinera ganska långt ner i ugnen tills osten fått en fin färg och tomaterna är mjuka, tar ungefär 15-20 min.
    4. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten, medan tomaterna är i ugnen. Låt rinna av väl i durkslaget, servera med tomaterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Velicious 14 maj 2011

    Later gott. Ska prova detta till veckan da min sambo är sa förtjust i pasta sa alltid kul att variera sig lite o inte bara köra pa köttfärssas ;)

    Velicious 15 maj 2011

    Provade detta nu i eftermiddag! De smakade saa gott, sa blir fler ganger att göra denna goda rätt :) Tar dock lite mindre vitlök och persilja för var lite för stark kryddsmak för min del men annars toppen.. (ska försöka ladda upp en bild ikväll)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben