Pasta med räkor och citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett recept jag slängde ihop på fem röda och blev förvånad över hur gott det blev så jag måste ju dela med mig!

Ingredienser

  • 400 g valfri pasta
  • 2 sharlottenlök
  • 1 msk matolja
  • 1 burk créme fraîche
  • 750g-1kg räkor med skal
  • 1/2 dl färsk finhackad dill
  • 2 dl ärtor (gärna färska)
  • 1 pkt körsbärstomater
  • Skal av 1/2 liten vitron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Koka pastan och häll i ärtorna ca 2 min innan koktiden på vald pasta gått ut. Under tiden, hacka löken och fräs lätt i oljan.
    2. Blanda ner créme fraiché och rör lätt tills den börjar koka, riv då i citronskal och häll i det och dillen Rör om och låt koka ca 2 min. Under tiden dela tomaterna. Smaka av med salt och peppar ev. mer citron.
    3. Ställ av från plattan och vänd ner tomater och räkor. Blanda allt när pastan och ärtorna är klara och avrunna.
    4. Smaklig spis :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben