Det är viktigt att räkorna är tinade innan du använder dem. Låt dem också rinna av ordentligt, annars blir de lätt vattniga och såsen kan bli alldeles för tunn
Ingredienser
1 kg räkor, med skal
1 st vitlök
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche, lätt
1 st basilika, kruka
500 g tagliatelle, färsk
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Tillbehör
Rucolasallad
Instruktioner
Skala räkorna.
Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den knaprig i oljan i en kastrull. Tillsätt lätt créme fraiche och basilika.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av, men spar 1 dl av kokvattnet.
Häll kokvattnet i vitlökskastrullen, låt koka upp och mixa alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner räkorna.
Det här är så himla gott och enkelt att göra! Perfekt mat att bjuda på när man inte vill stå i köket hela dagen (förutom när man måste skala räkorna då!)
Det här är så himla gott och enkelt att göra! Perfekt mat att bjuda på när man inte vill stå i köket hela dagen (förutom när man måste skala räkorna då!)