Pasta med räkor och rostad vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Det är viktigt att räkorna är tinade innan du använder dem. Låt dem också rinna av ordentligt, annars blir de lätt vattniga och såsen kan bli alldeles för tunn

Ingredienser

  • 1 kg räkor, med skal
  • 1 st vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • 1 st basilika, kruka
  • 500 g tagliatelle, färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Skala vitlöken, skär den i tunna skivor och stek den knaprig i oljan i en kastrull. Tillsätt lätt créme fraiche och basilika.
    3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av, men spar 1 dl av kokvattnet.
    4. Häll kokvattnet i vitlökskastrullen, låt koka upp och mixa alltsammans till en slät sås. Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner räkorna.
    5. Servera pastan med räksåsen och rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zoffan 15 februari 2010

    Det här är så himla gott och enkelt att göra! Perfekt mat att bjuda på när man inte vill stå i köket hela dagen (förutom när man måste skala räkorna då!)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben