Med guldkantad menar jag att soppan är lyxigt god. Så mycket gula kantareller som finns i år så fick det bli en variant av bara dessa delikatesser. Ät gärna med mitt vitlöksbröd så är kvällen fullständig.
Ingredienser
1½ liter gula kantareller
2 stora gula lökar med blast
25 gr smör
½ tsk strösocker
3 msk vetemjöl
6 dl vatten
1 msk torkad persilja eller en knippe färsk
2 svamp buljongtärningar
1 msk soja
1/4 tsk malen vitpeppar
lite guldsoja för färgens skull
2½ dl grädde 40%
Instruktioner
Börja med att skölja och dela svampen i mindre bitar. Lägg i stekpanna och låt svampen koka tills vattnet dunstat. Flytta över till en karott så länge du steker den hackade gula löken och blasten och sockret.
Blanda i svampen och stek lite till. Strö vetemjölet över och blanda samt häll över vattnet och rör/vispa allt jämt. Låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med resten av ingredienserna och grädden. Smaka ytterligare av om det behövs. Ät och njut av skogens guld!