Guldkantad Kantarellsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Med guldkantad menar jag att soppan är lyxigt god. Så mycket gula kantareller som finns i år så fick det bli en variant av bara dessa delikatesser. Ät gärna med mitt vitlöksbröd så är kvällen fullständig.

Ingredienser

  • 1½ liter gula kantareller
  • 2 stora gula lökar med blast
  • 25 gr smör
  • ½ tsk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 msk torkad persilja eller en knippe färsk
  • 2 svamp buljongtärningar
  • 1 msk soja
  • 1/4 tsk malen vitpeppar
  • lite guldsoja för färgens skull
  • 2½ dl grädde 40%
  • Instruktioner

    1. Börja med att skölja och dela svampen i mindre bitar. Lägg i stekpanna och låt svampen koka tills vattnet dunstat. Flytta över till en karott så länge du steker den hackade gula löken och blasten och sockret.
    2. Blanda i svampen och stek lite till. Strö vetemjölet över och blanda samt häll över vattnet och rör/vispa allt jämt. Låt småkoka 5-10 minuter. Krydda med resten av ingredienserna och grädden. Smaka ytterligare av om det behövs. Ät och njut av skogens guld!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben