Gräddig kantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé.

Ingredienser

  • 1 liter färska kantareller, ca 500 g
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1½ msk kantarellfond
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben