Gräddig kålsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Hämtat från en kommande kokbok med arbetsnamnet "Socialfallets Kokbok"...

Ingredienser

  • 400 g vitkål
  • 1 l vatten
  • 400-800 g picnicbog eller karré i bit
  • 250 g morot
  • 1 l köttbuljong
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 2 dl grädde
  • 3 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen fint och lägg den i en gryta med vattnet.
    2. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Slå sedan av vattnet.
    3. Ansa morötterna och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Tillsätt till vitkålen i grytan.
    4. Putsa köttet och avlägsna senor och hinnor. Skär i centimeterstora tärningar.
    5. Bryn köttärningarna i en het panna med lite olja. Tillsätt dem sedan till grönsakerna i grytan.
    6. Tillsätt buljongen och kryddorna och rör om väl. Koka upp och låt sedan sjuda under lock 30 minuter.
    7. Tillsätt grädden och låt soppan få ett snabbt uppkok.
    8. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
    9. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Maltemodig 21 oktober 2010

    Men gud vad roligt med en sån kokbok, har haft precis samma tanke men inte kommit till skott. Lycka till!

    chokladtryffel 9 januari 2012

    Helt otroligt god och enkel soppa! Och det ska nämnas att jag inte gillar vitkål. Enda ändringarna jag gjorde var att jag mixade den slät och hade i rökt fläskkarré efteråt. Klar 5a och kommer definitivt göras fler gånger!

    . 8 maj 2023

    är detta ditt kräks

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben