Gräddig lökkyckling

Serverar: 4 portioner

Servera kycklingen på en bädd av purjolök och med potatis eller potatisklyftor, tomatsallad, ananas och ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling eller delar, ca 1 kg
  • 1-2 purjolökar, ca 250 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Skölj och strimla purjolökarna. Lägg löken i en ugnssäker form. Blanda grädden med salt och senap och hll den över löken.
    2. Dela kycklingen i 8 bitar. Krydda kycklingdelarna med örtsalt och peppar. Lägg kycklingdelarna ovanpå löken. Pensla med smör. Stek i nedre delen av ugnen tills kycklingen är klar, ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben