Serverar: 2-3 portioner
Tid: 1 timme
En helt underbar smakupplevelse. Den mjälla fisken med kantarellsmaken i gräddig potatis. Allt under ett lätt knaprigt täcke.
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform väl. Skrubba eller skala potatisen och skär den i skivor. Lägg i formen och krydda med salt och svartpeppar, rör runt och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter. Fräs svampen i smör till den fått lite färg. Krydda fisken med salt och citronpeppar. Grovriv osten, och klipp gräslöken. Ta ut potatisformen och lyft ut ca hälften av potatisen, sprid ut resten i ett lager. Lägg på fisken och lägg svampen ovanpå, sprid gräslöken över allt. Lägg på resten av potatisen och osten, häll på grädden. Pudra ströbröd över och sätt in i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 30 minuter till det har en fin brun färg.
Låter spännande, ska testas!