Gräddig potatiskaka

Serverar: 4 portioner

Ett lättlagat alternativ till potatisgratäng som man lagar på en kvart i stekpannan. Passar lika bra till stekt kött och kyckling som till korven.

Ingredienser

  • 6-8 potatisar, ca 600 g
  • 1 morot
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-2 ½ dl Kelda mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i potatis- och morotsraspet och platta ut det i hela pannan. Salta och peppra. Stek ca 5 minuter.
    2. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på potatisen så att grädden rinner ner. Stek på svag värme ytterligare 10-12 minuter.
    3. Njut av potatiskakan till kött-, kyckling- eller korvrätter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ginas 5 april 2010

    Hej! Mycket gott.. kommer att göra detta fler gånger en klar 4:a av oss... MVH Gina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben