Ett lättlagat alternativ till potatisgratäng som man lagar på en kvart i stekpannan. Passar lika bra till stekt kött och kyckling som till korven.
Ingredienser
6-8 potatisar, ca 600 g
1 morot
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2-2 ½ dl Kelda mellangrädde
Instruktioner
Skala och riv potatis och morot grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i potatis- och morotsraspet och platta ut det i hela pannan. Salta och peppra. Stek ca 5 minuter.
Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade.
Häll på grädden och lyft lite på potatisen så att grädden rinner ner. Stek på svag värme ytterligare 10-12 minuter.
Njut av potatiskakan till kött-, kyckling- eller korvrätter.
Hej! Mycket gott.. kommer att göra detta fler gånger en klar 4:a av oss... MVH Gina