Laxfilé med potatiskakor

Serverar: 4 portioner

Laxfilé med potatiskakor

Ingredienser

  • 1 kg potatis, skalad och riven
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar grovmalen
  • 4 dl matolja
  • Till fisk
  • 4 st bitar laxfiléer
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • Instruktioner

    Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form, salta på och strö över svartpeppar. Ställ in ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter. Så här gör potatis: Pressa ut eventuellt kvarvarande vätska ur potatisen och lägg den i en skål. Tillsätt äggen, mjölet, salt, svartpeppar och blanda väl. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög varm. Forma potatisen med 1 fullt matsked och stek den i ca 3-5 minuter varje sida. Låt potatiskakorna rinna av på hushållspapper. Servera med lax och sallad. Ca 12-15 stycken för potatiskakorna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben