Örtsufflébakad laxfilé

Serverar: 4-6 portioner

En läcker rotfruktspytt passar bra till denna firre eller naturligtvis god potatis.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 tsk smör
  • Sufflé
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 3 msk färsk basilika och dragon, finhackad
  • 3 hårt vispade äggvitor
  • Instruktioner

    1. Ta bort ev ben ur fiskfilén. Strö över salt och peppar. Lägg sedan fisken i en ugnsfast, smord form.
    2. Blanda ihop äggulor, crème fraiche, senap och majsstärkelse i en kastrull och låt det sjuda på spisen under omrörning tills det tjocknar. Salta och peppra. Tillsätt örtkryddorna. Blanda i 1/3 av de hårt vispade äggvitorna och rör om. Tillsätt sedan resten och vänd ner det försiktigt.
    3. Bred sufflésmeten över laxen och sätt in formen i ugnen på ca 175º i 20-25 minuter tills sufflén fått en fin ljusbrun färg. Servera med potatis eller rotfruktspytt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben