Kålsoppa med högrev

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En god variant som påminner om får i kål fast med högrev.

Ingredienser

  • Ca 500 g högrev
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 4 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn, 7 vitpepparkorn
  • Salt
  • 1 normal stort vitkålshuvud
  • Instruktioner

    1. Skär högreven i mindre bitar och låt koka upp under ca 5 min och skumma av slagget, sila av köttet och fyll en gryta med ca 4-5 liter nytt vatten och häll över köttet, buljongtärningarna, kryddorna och 1 gul lök och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet börjar bli mört.
    2. Under tiden skär vitkålen i mindre bitar och fräs den snabbt med smör i en stor stekpanna/wok och tillsätt till soppan och låt sjuda med sista timmen. Smaka av om du vill ha mer salt/peppar innan du serverar med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    monicadanell 15 april 2012

    Hej nu har jag gjort din kålsoppa vilken god soppa jätte god smak du har jätte goda maträtter du 5 solklara poäng monica

    EUW 8 maj 2023

    euw detta är det vidrigaste mina ögon skådat, har du spytt upp soppan och sedan tagit en bild?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben