En god variant som påminner om får i kål fast med högrev.
Ingredienser
Ca 500 g högrev
1 gul lök
10 cm purjolök
2 köttbuljongtärningar
4 lagerblad
6 kryddpepparkorn, 7 vitpepparkorn
Salt
1 normal stort vitkålshuvud
Instruktioner
Skär högreven i mindre bitar och låt koka upp under ca 5 min och skumma av slagget, sila av köttet och fyll en gryta med ca 4-5 liter nytt vatten och häll över köttet, buljongtärningarna, kryddorna och 1 gul lök och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet börjar bli mört.
Under tiden skär vitkålen i mindre bitar och fräs den snabbt med smör i en stor stekpanna/wok och tillsätt till soppan och låt sjuda med sista timmen. Smaka av om du vill ha mer salt/peppar innan du serverar med kokt potatis.
Hej nu har jag gjort din kålsoppa vilken god soppa jätte god smak du har jätte goda maträtter du 5 solklara poäng monica
euw detta är det vidrigaste mina ögon skådat, har du spytt upp soppan och sedan tagit en bild?