Kålsoppa från Skåne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Min skånska mormor Edlas recept.

Ingredienser

  • 2 hg rimmat fläsk eller 1 mindre rimmad fläsklägg eller 1 fläskkorvsring ( 3 hg)
  • 1 1/4 - 1½ liter vatten
  • 1 lagerblad
  • ½ kg vitkål ( 1/4 vitkålshuvud)
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • salt
  • persilja
  • Instruktioner

    Koka upp vatten och kryddor. Skär fläsket i tärningar och koka det till hälften mjukt eller koka fläskläggen till hälften mjuk. Skär kål, morötter och potatisar i bitar och lägg det i grytan tillsammans med fläsket. Koka allt mjukt under lock. Används fläskkorv så lägg i den samtidigt med grönsakerna och koka med locket på glänt så att korven ej spricker. Smaksätt soppan med salt om så behövs. Skär upp fläskkorven eller läggen, strö persilja och servera senap till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 18 mars 2009

    En mycket god soppa. Tillsatte några kryddpepparkorn och smakade av med en aning kalvfond. Använde rimmat fläsk men kan tänka mig att fläsklägg blir ännu bättre. Ska testa det nästa gång för den kommer att serveras igen!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben