Skånsk Kålsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mormor Bettys recept med frikadeller.

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 2 hg kalv- eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 tsk salt
  • Soppan
  • ½ kålhuvud (5 hg)
  • 1 1/4 liter vatten
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • klippt persilja
  • Instruktioner

    Frikadeller: Knäck ägget i en bunke. Tillsätt ströbröd som får svälla en stund. Blanda ner färsen med salt. Tillsätt ev. lite vatten för att få smeten smidig. Rulla färsen till små bullar och koka dem i vattnet tillsammans med kryddorna i 5 min. Ta upp frikadellerna. Soppan: Ansa vitkål, morot och potatis och skär dem i små bitar. Koka i 20 min. Lägg tillbaka frikadellerna i soppan. Smaka av med salt och strö ev. över klippt persilja. Servera med senap och grovt bröd.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (1)

    EUW 8 maj 2023

    vad i hela helvete är detta dina fotokunskaper är till och med bättre än din mat och dom SÖG.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben