Skånsk senapssås

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Serveras till kokt lutfisk eller kokt torsk. Smaklig spis. En god lunchrätt är hela hårdkokta ägg i senapsås med stekt bacon till.

Ingredienser

  • 25 g margarin + 25 g margarin till blankning
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ tsk strösocker
  • 2 msk bruna senapskorn
  • Vatten, knappt 1 dl
  • Instruktioner

    Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul. Smält nu margarinet (25 g) i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vetemjölet lite i sänder under kraftig vispning, häll i mjölken lite in sänder så att det inte klumpar sig. Tillsätt saltet, sockret och 2½ msk av den malda senapen och låt sjuda några minuter under omrörning. Blanka av med 25 g margarin. Vill du ha starkare sås, öka senapsmängden.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben