Stekt lax med tomat- och senapssås

Serverar: 4 portioner

Lax här, i sällskap med tomater och senap.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • citronpeppar
  • Salt
  • Olja att steka i
  • Tomat- och senapssås
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g broccoli
  • ½ lime
  • Lite färska örter t ex dragon basilika, körvel
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra laxen och stek i medelvarm panna.
    2. Koka broccolin någon minut.
    3. Skala och hacka löken. Svetta löken, dvs bryn den utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och senap och till sist grädden. Låt koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Smaka av den kokta broccolin med salt och lite limesaft.
    5. Vid servering, piffa till med lite färska örter.
    6. Kokt potatis och några kokta morötter passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eery 28 oktober 2008

    Hejje gjorde senapssåsen häromkvällen men till vit fisk. den var kanon! ska tipsa syrran som är en senapsmissbrukare=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben